luni, 19 mai 2014

Prezentare

Scurt istoric

          Anul de constructie al scolii este 1981. Dezvoltarea urbanistica  a zonei si continua explozie demografica a impus necesitatea aparitiei acestei scoli.

Scoala nr. 54 a fost ridicata pe patru nivele (P + 3) cu o suprafata de 2.567 mp  , cu o curte interioara spatioasa si cu o sala de sport. Acest lucru a contribuit in timp la realizarea unor performanţe sportive deosebite la specializarea baschet.
          Scoala a fost proiectata cu 16 sali de clasa, 3 laboratoare, biblioteca, anexe, coridoare lungi şi luminoase şi cabinet medical.

          Personalul scolii – cadrele didactice, cadrele didactice auxiliare şi nedidactice – este calificat, responsabil si implicat activ în procesul instructiv – educativ.

          Viziunea instituţiei este aceea de a menţine  o scoala moderna, care sa ofere sanse egale tuturor copiilor, raspunzand cerintelor societatii aflate în continua schimbare.

 

Misiunea scolii consta in:

-         Valorificarea potentialului cognitiv, psiho – motric, socio – afectiv al copilului;

-         Realizarea unei educatii complexe şi echilibrate;

-         Socializarea şi integrarea fara dificultati in viata comunitatii;

-         Modernizarea procesului instructiv – educativ prin metode si mijloace didactice moderne si variate.
 


Oferta educaţională a şcolii cuprinde variate si interesante opţionale.
De-a lungul timpului, şcoala a oferit copiilor   un climat plăcut, sigur şi sanatos, asigurandu-le o pregatire temeinica si complexa, care sa raspunda necesitatilor concrete ale societatii contemporane.
Astăzi, şcoala funcţionează ca o instituţie de învăţământ pentru ciclul primar şi gimnazial – cursuri de zi, în două schimburi.


Incepand din anul 2006, pentru a raspunde nevoilor societatii si pentru a veni in sprijinul parintilor, scoala a infiintat un program optional de “After School”, destinat copiilor de la clasele I-IV.
Spaţiul desfăşurării acestui program este unul adecvat: dormitoare curate; sală de mese – pentru servirea prânzului – dotată corespunzător; personal ce îşi desfăşoară activitatea – specializat.
 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu